Verlichtingsplan

Verlichting wordt in een tuin nogal eens vergeten. Dit is ontzettend jammer! Door de juiste spots te plaatsen, accentueert u bepaalde delen of objecten in de tuin. Zo snel het begint te schemeren, krijgen deze punten in de tuin extra aandacht. Uw tuin wordt een kunstzinnig geheel.

Ons hoveniersbedrijf helpt u graag bij het kiezen van de juiste verlichting voor uw tuin. Ook kunnen wij de verschillende spots en lampen in een plan verwerken. In het plan is aangegeven waar de verlichting komt en wat er geaccentueerd wordt. Met de juiste verlichting in uw tuin, kunt u ook in de donkere avonduren genieten van een bijzonder mooi schouwspel in uw tuin.

Verlichtingsplan voor uw tuin

Een verlichtingsplan voor in uw tuin is veel meer dan alleen het plaatsen van lampen om licht te geven in het donker. Het is een doordacht ontwerp dat de mooie aspecten van uw tuin ’s nachts naar voren brengt, functionaliteit biedt en een gezellige sfeer creëert. Het samenstellen van een effectief verlichtingsplan vereist een combinatie van kennis over licht technologieën en begrip van de natuurlijke kenmerken van de tuin. Bij Van Engelenhoven Bestrating weten wij alles over het opstellen van een verlichtingsplan! 

Wat is een verlichtingsplan eigenlijk?

Een verlichtingsplan voor een tuin is een gedetailleerd plan dat de plaatsing van verlichtingselementen in uw tuin bepaalt. Het doel van het plan is om de tuin ’s avonds te transformeren tot een uitnodigende en functionele omgeving. Hierbij worden zowel esthetiek als praktische aspecten in overweging genomen. Dit doen we uiteraard samen met u. In het verlichtingsplan worden ook de door u gekozen lichtbronnen verwerkt. 

Onze werkwijze

Een hovenier begint met een grondige analyse van de tuin. Dit omvat het beoordelen van de omtrek, planten, bomen en eventueel water. Hierbij wordt ook gekeken naar de schaduwpatronen en mogelijke obstakels die zich in uw tuin bevinden. Het definiëren van de doelen van de verlichting is cruciaal. Wil je een romantische sfeer creëren, de focus leggen op bepaalde planten, een gezellige buitenruimte voor sociale bijeenkomsten inrichten of gewoonweg veiligheid bieden? Deze doelen beïnvloeden het verlichtingsplan allemaal. Bij Van Engelenhoven Bestrating adviseren we u hier graag over. 

Neem contact met ons op!

Het opstellen van een verlichtingsplan voor uw tuin vereist expertise en uiteraard een strakke planning. Wanneer u uw klus uitbesteed aan Van Engelenhoven Bestrating krijgt u één vaste contactpersoon voor en tijdens het hele project. Neem gerust contact met ons op voor verdere vragen over het verlichtingsplan. Nieuwsgierig geworden naar onze afgeronde projecten? Bekijk ze via de onderstaande knop!

Referenties

Neem contact met ons op en ontdek zelf wat wij voor u kunnen betekenen
of bekijk hier wat wij betekenden voor anderen in onze recensies!

Mark
Amersfoort

Fijne mensen, alles is keurig volgens afspraak gedaan. Er is hard gewerkt (en heel fijn: zonder dat daar de hele tijd een radio bij aan hoeft te staan ;)). Resultaat is heel mooi geworden.

Debbie
Amersfoort Vathorst

We zijn heel blij met onze nieuwe bestrating. Wat hebben de mannen hard gewerkt, binnen 2 dagen was onze tuin al klaar. Ook het contact verliep erg goed en ze denken graag met je mee!

Fam. Prins
Amersfoort

Schuttingen en tuindeur laten plaatsen door Van Engelenhoven. Prima prijs/kwaliteit, netjes en zeer vakkundig geplaatst. Vriendelijk telefonisch contact en de heren die het geplaatst hebben verstaan hun vak.

Contact met vanengelenhovenbestrating via WhatsApp